Bakteriya mənşəli qida zəhərlənmələri
Qida zəhərlənmələri bakteriyalar və ya onların toksinləri, viruslar, parazitlər və ya kimyəvi maddələr ilə yoluxmuş qida və suyun…
Qablaşdırma materiallarının qida məhsullarına təsiri
Müasir dövrdə piştaxtalarda minlərlə eyni çeşidli məhsul görmək mümkündür. Bu səbəbdən də istehsalçılar alıcıların marağını cəlb etmək üçün…
Dönərlə əlaqədar qida təhlükəsizliyi şərtləri
Dönər istehsalı zamanı insan sağlamlığı üçün təhlükəli mikrobioloji risklər meydana gələ bilər: Keyfiyyətsiz və təhlükəli xammaldan istifadə olunduğu…
Qida təhlükəsizliyi mətbəxdə bitir
Beynəlxalq araşdırmalar nəticəsində məlum olmuşdur ki, ev şəraiti istər şəxsi gigiyena, istərsə də ətraf mühitin gigiyenasından asılı olaraq,…
Konservləşdirilmiş qidaların sağlamlığa təsiri
Çox təhlükəli olan və ölümlə nəticələnə bilən qida zəhərlənmələrindən botulizm xəstəliyi vaxtaşırı müşahidə edilir ki, bunun da əsas…
Motivasiya – Motivation
Həyatınız boyu edilməsi lazım olan işlər üçün motivasiyanızı yüksək tuta bilirsinizmi? Bəs, etdiyiniz hər işi, həmişə sevərək edirsiniz?…
Maddənin Təhlükəsizlik Məlumatı vərəqi – MSDS
MSDS – Material Safety Data Sheet – Maddənin təhlükəsizlik məlumatları sənədi Giriş Maddənin təhlükəsizlik məlumatı (bundan sonra MSDS)…
Səs-küy – Noise
Səs gündəlik həyatımızın bir hissəsidir, lakin həddindən artıq səs eşitmənin daimi zədələnməsinə və itirilməsinə səbəb ola bilər. İş…
Şəkərli diabet xəstələri üçün pəhriz proqramı (müəllif: RMDM)
Şəkərli diabet xəstələri üçün nəzərdə tutulmuş bu pəhriz proqramı Respublika Müalicəvi Diaqnostika Mərkəzi (RMDM) tərəfindən hazırlanıb. shekerli-diabet-xesteleri-uchun-pehriz
Hepatit C virusu
Hazırda hepatit A və B viruslarına qarşı peyvəndlər mövcud olsa da, hepatit C virusuna qarşı peyvənd mövcud deyildir.…
İlk yardım çantası – First aid kit
Burada yazılanlar hər hansı bir müəssisənin qayda-qanunlarının formalaşması üçün əsas ola bilməz! Azərbaycan Respublikasının müvafiq normativ aktlarına, sənədlərinə,…
Sağlam qidalanma
Sağlam yaşamağın açarı ilk növbədə insanın nə dərəcədə sağlam qidalanmasındadır. Gün ərzində yediyimiz qidalar orqanizmin gündəlik ehtiyacı olduğu…