CIEH Qida təhlükəsizliyi səviyyə-2

Baxış sayı:

“HSE.AZ” MMC növbəti dəfə yeni Dünya şöhrətli bir təşkilatın rəsmi təsdiq olunmuş kurs provayderi adını qazanmışdır. Böyük Britaniyanın CİEH təşkilatının kurs provayderi olaraq biz sizə “Qida təhlükəsizliyi” hər 3 səviyyə əsasında kursları təklif edirik.


Level 2
Qidanın təqdim olunduğu hər yerdə onun hazırlanması, istifadəsi, saxlanılması və insanlara təklif olunması üzrə yüksək standartların nümayiş etdirilməsi çox vacibdir.
Qida təhlükəsizliyi üzrə Səviyyə 2 kursu qida sənayesində çalışan hər kəs üçün nəzərdə tutulmuşdur. Bu kursu bitirdikdən sonra siz istehlak üçün təhlükəsiz qidanın hazırlanması üzrə tələblərə yiyələnəcəksiniz.

Kurs kimlər üçündür?
• Qida ilə məşğul olan, onu hazırlayan, onu bişirən hər kəs üçün
• Əvvəlki bilik və bacarıqlarını yeniləmək istəyən şəxslər üçün
• Şirkətlər üçün: hansı ki, onların qida ilə məşğul olan işçiləri var

Kursun modulları:
• Modul 1: Qida təhlükəsizliyinə giriş

– Qida təhlükəsizliyi ilə bağlı əsas terminlər
– Qida təhlükəsizliyinin önəminin qavranılması
– Qida zəhərlənməsi ilə bağlı ən çox risk altında olan şəxslərin müəyyən olunması
– Qida ilə məşğul olan şirkətlərə / bizneslərə qanunvericiliyin tələbləri
– Qida təhlükəsizliyi təliminin vacibliyi

• Modul 2: Qida sahəsində təhlükələr
– Qida üzrə müxtəlif təhlükələrin müəyyən olunması
– Bakterial çirklənmənin müəyyən olunması
– Bakteriaların çoxlaması üçün şəraitlər
– Hansı qidaların digərlərinə nisbətən daha çox risk yaratması
– Viruslar nədir və onlar bakteriadan necə fərqlənir
– “Cross contamination / çirklənmə” nədir və qarşısı alınma yolları
– Qida zəhərlənmələri xəstəliklərinin mənbələri və simptomları
– Qida ilə məşğul olan işçilərin qida allergiyalarının qarşısının alınmasındakı rolu və vəzifələri
– Fiziki çirklənmənin qida təhlükəsizliyindəki rolu və müvafiq nəzarət tədbirləri
– Kimyəvi çirklənmənin qida təhlükəsizliyindəki rolu və müvafiq nəzarət tədbirləri
– Qida çirklənməsinin səbəbləri və nişanları, onlara qarşı tədbirlər

• Modul 3: Qida təhlükəsizliyi üzrə yaxşı praktika
– Qida hazırlanması və saxlanması prosesində temperature nəzarət olunmasının vacibliyi və metodları
– Yüksək səviyyədə şəxsi gigiyenanın qorunub saxlanılmasının vacibliyi və proseduru
– İş yerinin təmiz, səliqəli saxlanılmasının vacibliyi və proseduru
– Həşəratlara nəzarətin vacibliyi və metodları
– Qidanın çatdırılması, saxlanılmasına nəzarət üzrə prosedurlar.

• Modul 4: Qida Təhlükəsizliyi İdarəetmə Sistemi
– HACCP prinsipi əsasında Qida Təhlükəsizliyi İdarəetmə Sisteminə olan hüquqi tələblər
– HACCP sisteminin məqsədi və prinsipləri

Kurs zamanı hər modul üzrə interaktiv sual-cavablar təşkil olunacaq. Bu isə, sizin materialı daha yaxşı qavramağınıza yardım edəcək.

Kursun müddəti: 12 saat (2 gün ərzində tədris olunacaq)

Kursun qiymətləndirilməsi: 20 sualdan ibarət test əsaslı qiymətləndirmə

Kursu uğurla bitirən iştirakçılara CİEH Food safety level 2 (Foundation certificate) üzrə sertifikat təqdim olunur.

Şirkətlər üçün Qida təhlükəsizliyi hər 3 səviyyə üzrə kurslara korporativ təkliflərimiz mövcuddur.

Kurslar həm sinifotağı əsaslı, həm də onlayn video konfrans formatında təşkil oluna bilər.

 

Kursun qiyməti: 300 azn

Kursa yazılmaq üçün yan butona klikləyərək qeydiyyatdan keçə bilərsiniz.